paardenontspanningsmassage.nl

Over de masseur

Van jongs af aan voel ik mij in de natuur het meest op mijn plaats en was als vanzelfsprekend gefascineerd door het letterlijk bewegen van mensen en paarden in de manege te Ridderkerk waar ik vlakbij opgroeide. Later volgde ik een op de mens gerichte 4-jarige massage opleiding( Holos Massage Academie te Utrecht), leerde naast diverse massage, bewegings -en ademhalingstechnieken, hoe ik fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel beweeg.Mijn  levenshouding en gezondheid die daaruit voortkomt en vooral de invloedt die ik zelf heb daarop! Om bewuster in het leven te staan en telkens opnieuw bewuster vorm te mogen geven. 

Cursussen van Terra-Natura en Paard Natuurlijk op het gebied van paardenmassage, hoefverzorging,communiceren met paarden en bewust- en natuurlijk paardrijden zorgden voor nieuwe inzichten op het gebied van leiderschap en lichaamstaal bij paarden, maar ook bij honden, katten etc.. Deze inzichten maken het voor mij dan ook eenvoudiger om te kunnen masseren en bewegen met mens en dier. In de fotogalerij is daarover meer te zien.
In 2005 werd een prachtige groep Merens paarden samengesteld, eerst op 0,5 ha in Lelystad en later na geboorte van veulens op een 7 ha grote bos/weide locatie in het Landgoed De Utrecht te Esbeek( Midden-Brabant). De groep werd regelmatig gebruikt voor cursussen van Terra-Natura, voorlichting m.b.t. de natuurlijke leefwereld van paarden en cursus paardenmassage.

Sinds 2012 wordt gebruik gemaakt van de Chaamse bossen.

7 jaren als Teamleider van biologische supermarkten in Breda en Dordrecht, maakte van mij ook meer mens en voedingscoach, enthousiast voor de missie van een duurzame en vitale samenleving, waarvan biologische en vooral biologisch dynamische voeding een onderdeel is, geniet ik van het coachen en inspireren van collega's en klanten. Mijn opleiding tot Levensmiddelentechnoloog ondersteunde mij hier zeer bij, om tot in het kleinste van materie te kunnen verplaatsen en wat daar voor mooi's uit gerealiseerd kan worden. Zo is het in mijn massage's en coaching ook, Vitaliteit4All!