paardenontspanningsmassage.nl

Over ontspanningsmassage en Samen op Stap

Bied uw paard of pony eens de ervaring van een ontspanningsmassage.

Het dier zal het zeker waarderen. Wordt het door mij gemasseerd, dan wordt het de mogelijkheid geboden om in de meest ruime zin van het woord te ontspannen, waardoor spanningsklachten kunnen verminderen. Hoe het in zijn werk gaat is deels af te leiden uit de foto´s die zich in de fotogalerij bevinden. Wat hier niet waargenomen wordt en een belangrijk onderdeel is van de behandeling, is het via het lichaam van de masseur afvoeren van de overtollige spanning, welke zich opgehoopt heeft in het lichaam van het paard. Bij het paard U2 op de foto is dit waarneembaar door het geeuwen, ook kan het diep gaan zuchten, gassen, mesten. Het komt voor dat het paard na of tijdens de behandeling zelf meer gaat rekken en strekken, wat voor mij een mooi voorbeeld van meer lichaamsbewustwording is.


Paarden die regelmatig gemasseerd worden, hebben meer vertrouwen in aanraking, vertonen meer lichaamsbewustzijn en zijn ruimtelijker in bewegen, waardoor het zelfgenezend vermogen van het paard meer gestimuleerd wordt!

Klachten zoals bijv. koliek, stijfheid, dufheid, nervositeit, luchtzuigen, aggresiviteit kunnen hierdoor verminderen en het paard voelt zich plezieriger in zijn lichaam en omgeving. 


Ontspanningsmassage is een extra ondersteuning voor of na een bezoek aan een wedstrijd, hoefsmid, dierenarts, tijdens de seizoenen waarbij het paard langduriger op stal komt te staan of na een traumatische ervaring. Ook kan aromatherapie worden  gebruikt om het paard zowel geestelijk als fysiek te ondersteunen. Dit gebeurt met therapeutische olie van Young Living 100% natuurzuiver!

Vind je het ook zo fijn om in de natuur met paarden te wandelen of paard te rijden, maar voel je onervaren, onzeker of ben je juist ervaren. Dan is er de mogelijkheid om met de paarden en onder begeleiding van Roald dit te doen. Samen gaan we op stap, aan de hoek Kleistraat/Meerleseweg te Chaam wordt verzameld en kunnen we van diverse faciliteiten gebruik maken.  In de prachtige Chaamse bossen gaan we dan echt op stap, draf en misschien wel in galop. Een ideale combinatie om je lichaam meer in balans te laten komen( vanaf 8 jaar). Ook voor mensen met een beperking.